27 Mayıs 2012 Pazar

ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA


Malzemeler :
- 1 kilo barbunya
- 3 adet iri boy domates
- 2 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 4-5 adet orta boy patates
- 3-4 adet orta boy havuç
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kaynar su
.
Yapılışı :
1- Taze barbunya kullanıyorsanız barbunyayı ayıklayıp yıkayın. Dondurucunuzdaki barbunyayı kullanacaksanız barbunyayı soğuk su altından geçirip buzunun çözülmesini sağlayın. Tencerede yemeklik doğranmış soğanı zeytinyağında kavurun. Küp küp doğranmış havuç ve patatesi, kabuğu soyulup küçük doğranmış domatesi, sarımsağı ve salçayı ekleyip 1-2 defa karıştırıp üzerine tuz serpiştirerek 5-10 dk kaynatın.
.
2- Barbunyayı ve üzerini 2 parmak geçecek şekilde kaynar suyu ve şekeri ekleyip kısık ateşte çok fazla karıştırmadan sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. 30-40dk. dinlendirdikten sonra üzerini nane veya maydonozla süsleyerek servis yapın. Afiyet bal şeker olsun.
.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder