29 Mayıs 2012 Salı

ÇİLEKLİ KEDİDİLİ PASTASI


Malzemeler :
- 1.5 paket kedi dili bisküvisi
- 1 su bardağı soğuk süt (bisküvileri ıslatmak için)
- 1 kase ayıklanıp doğranmış çilek
..
Kreması için :
- 500 ml süt
- 1 kahve fincanı un
- 1.5 kahve fincanı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 poşet krem şanti
Üzeri için :
- 1 poşet çilekli krem şanti
.
Yapılışı :
1- Kreması için, sütü tencereye koyup, unun topaklanmaması için azar azar ekleyerek karıştırın. Şekeri ekleyip arada karıştırarak koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Ocaktan almadan önce vanilyayı ekleyip karıştırın ve ocaktan indirip soğumaya bırakın. Krem şantiyi 1 su bardağı sütle çırpıp buzdolabına kaldırın.
.
2- 1 su bardağı soğuk sütü tabağa koyun. Kedi dili bisküvilerinin içe gelecek tarafını süte batırarak ıslatın. ( Bisküviler sütü çok çabuk emdiğinden bir kaç saniye kadar batırın, fazla batırırsanız aksi takdirde bisküviler hamur olacak kadar yumuşayabilir.)
..
3- Kelepçeli kalıba bisküvilerin ıslanmış yeri iç tarafa gelecek şekilde yanyana aralıksız dizin. Kremanın içerizine dolaba kaldırdığınız krem şantiyi ekleyip mikserle 5 dk çırpın. Kelepçeli kalıbın tabanına bisküvi+ krema+ dilimlenmiş çilek koyarak tüm malzemeler bitinceye kadar devam edin.En üst kısmına çilekli krem şantiyi 1 çay bardağı soğuk sütle çırpıp, krema sıkma torbasına koyarak süsleyin.
..
4-Pastayı bu şekilde buzdolabında 4-5 saat bekletin.Kelepçeli kalıbın kenarlarını yavaşça gevşeterek kalıbı çıkarıp kurdela ile fazla sıkmadan bağlayın. Servis yaparken 2 bisküvi olacak biçimde üçgen keserek servise sunun. Afiyet bal şeker olsun.

LAHANA SARMASI



ISLAK KEK


ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI



PRATİK LEZZETLER


Supangle veya pudingi küçük slikon kalıplara koyup ters çevirerek sunum yapabilirsiniz.
Küçük doğranmış közlenmiş kırmızı biber, 1 adet rendelenmiş domates, 1 tatlı kaşığı biber salçası, birer tatlı kaşığı karabiber, kekik, kırmızı pul biber, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve tuzu geniş bir kapta iyice karıştırıp, pirzolayı sosa bulayarak, üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında 1 saat sosta bekleterek, önceden ısıtılmış fırında pişirip, yanında pilav ve sumak, tuz ve limon suyuyla karıştırdığınız sosu halka doğranmış soğan salatasıyla servis edebilirsiniz.
Tuzlu suda haşladığınız karnıbaharın üzerine sarımsaklı yoğurt, nane, kırmızı pul biber dökerek yemeklerin yanında servis edebilirsiniz.
Bütün yufkanın tüm yüzeyine, bir kapta karıştırdığınız yoğurt, sıvı yağ ve süt karışımını yumuşak bir fırça yardımıyla sürün. Yufkayı tam ortadan olmayacak şekilde katlayın. Kenar kısmına dilediğiniz iç malzeme koyup kıvırın. Bıçakla kesip tepsiye dizin. üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiştirip önceden ısınmış fırında pişirin.
Rendelenmiş domates, 1 yemek kaşığı salça, 1 çay bardağı sıvı yağ, 5-6 parçaya ayrılmış soğan, küçük doğranmış sarımsak, 1 çay bardağı su, birer tatlı kaşığı karabiber, kekik, kırmızı pulbiber ve tuzu geniş bir kapta karıştırın. Tavuk butları ve kızartmalık doğranılan patatesleri sosla karıştırıp fırın tepsisine yayın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Bütün yufkanın tüm yüzeyine, bir kapta karıştırdığınız yoğurt, sıvı yağ ve süt karışımını yumuşak bir fırça yardımıyla sürün. Yufkayı dört parçaya kesip, kenar kısmına dilediğiniz iç malzemeden koyup sigara böreği gibi sarın. Yağlanmış tepsinin ortasından başlayarak böreği yuvarlak şekilde dizip, üzerine yumurta sarısı sürüp, çörekotu ve susam serpiştirip önceden ısıtılmış fırında pişirin.

ZEYTİNYAĞLI TAZE FASÜLYE


YEŞİL MERCİMEKLİ KÖFTE