27 Haziran 2012 Çarşamba

Gözde'de Çay Saati


Karagöz Kurabiye

Malzemeler :

- 1 su bardağı şeker

- 1 adet yumurta

- 125gr tereyağ (oda ısısında yumuşatılmış)

- 1/2 su bardağı süt

- 1 paket kabartma tozu

- 2 yemek kaşığı kakao

- Aldığı kadar un

Üzerine:

-Pudra şekeri

Yapılışı :

Şeker, yumurta ve tereyağını karıştırın. Kalan malzemeleri eklenip yoğurun. Hamurdan küçük parçalar koparılıp şekil verip, yağlanmış tepsiye dizin. 170 derece fırında pişirin. Fırından çıkınca üzerine pudra şekeri eleyin.



Patatesli Pide


Bisküvili Tavuk Göğsü
Malzemeler:
-1 litre süt
- 3 kahve fincanı un
- 4 kahve fincanı şeker
- 50gr tereyağ
- 1 paket vanilya
- Kakaolu petibör bisküvi
Yapılışı:
Tencereye süt, un ve şekeri ekleyip pişirin. Muhallebi kıvamına gelince kısık ateşteyken tereyağı ve vanilyayı ekleyip pişirmeye devam edin. Muhallebinin bir kısmını suyla çalkalanmış tepsiye döküp üzerine bisküvileri dizin. üzerine kalan muhallebiyi döküp, üzerine elinizle ufaladığınız bisküvilerden serpiştirin.
Buzdolabında soğuttuktan sonra servis yapın.