3 Ağustos 2012 Cuma

ÇİKOLATA SOSLU MUZLU PASTA


Muzları pastanın içine dilimlemek yerine muzları ezip krem şantiye ekledim. Lezzetli bir krema oldu.
Malzemeler :
Keki İçin :
-3 adet yumurta
-3 kahve fincanı şeker
-3 kahve fincanı un
-1 çorba kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu
-1 paket vanilya
Üzeri için:
-1 su bardağı soğuk süt
-1 poşet krem şanti
-1 poşet Dr. Oetker çikolatalı sos
-2 adet muz
Yapılışı :
1-Çikolatalı sosu 2,5 su bardağı süt ile üzerindeki tarife göre hazırlayıp arada karıştırarak üzerinin kabuk tutmamasını sağlayarak soğumaya bırakın.Krem şantiyi 1 su bardağı süt ile çırpıp, içine çatalla ezilmiş muzları ekleyip çırpın ve üzerine streç film kapatıp buzdolabına kaldırın.
2-Keki için, yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 3 dk. kadar mikserle çırpın. Ayrı bir kapta elediğiniz un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip mikserin düşük seviyesiyle çırpın. Yağlanmış tepsiye döküp önceden ısıtılmış 160 derece firında pişirin.Keki fırından çıkarınca üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin. Krem şantiden 1 çay bardağı ayırıp gerisini kekin üzerine sürün, çikolatalı sosu kekin üzerine yayın.Kek oda ısısına gelince ayırdığınız krem şanti ile üzerini süsleyip, 6-7 saat buzdolabında bekletin.Afiyet bal şeker olsun.

PORTAKALLI VE DAMLA ÇİKOLATALI KÖSTEBEK PASTA


Malzemeler :
Keki için :
-4 adet yumurta
-4 kahve fincan şeker
-4 kahve fincan un
-1 kahve fincanı su
-2 çorba kaşığı kakao
-1 paket kabartma tozu

Dolgu kreması :
-1 poşet krem şanti
-1 poşet creme ole
-500 ml. süt
-2 adet portakal
-1 su bardağı damla çikolata

Üzeri için:
-1 poşet krem şanti
-1 su bardağı süt

YAPILIŞI:
1- Yumurta ve şekeri beyazlaşıncaya kadar yaklaşık 3-4 dk. çırpın. Suyu ve ayrı bir kapta elediğiniz kakao, kabartma tozu ve unu ekleyin. Mikserin düşük ayarında çırpın.Yağlanmış büyük boy yuvarlak borcamda önceden ısıtılmış fırında kürdan kontrolü ile keki pişirin.

2- Diğer tarafta, krem şanti ve creme oleyi 500 ml. süt ile çırpın. Damla çikolatayı ve küp küp doğradığınız portakalı ekleyip dolaba kaldırın.Kek ılındıktan sonra enine ikiye kesin. Kekin bir parçasını derin bir kasenin içine fazlalıklarını keserek yerleştirin. Dolaba kaldırdığınız kremayı kasede bulunan kekin üzerine doldurun. Kekin diğer kısmını üzerine gelecek biçimde kenarlardan fazlalıkları keserek üzerine koyun. Pastayı buzdolabında 2-3 saat bekletin. Çıkarınca servis tabağına ters çevirin. Üzerini 1 su bardağı süt ile hazırladığınız krem şanti ile kaplayıp, rondodan geçirdiğiniz kekin kalan parçalarını üzerine serpiştirin.Buzdolabında 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis yapın.Afiyet bal şeker olsun.

FRAMBUAZLI PASTA



Malzemeler :
Pandispanyası (keki) için :
- 4 adet yumurta
- 11 çorba kaşığı şeker
- 11 çorba kaşığı un
- 1 poşet Dr. Oetker yağı azaltılmış kakao (25gr)
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 poşet premium şekerli vanilin
Ara kreması için :
- 4 su bardağı süt
- 2 kahve fincanı un
- 2 kahve fincanı şeker
- 1 poşet krem şanti
Çikolatalı krem glazür için :
- 240 gr çikolata
- 1 su bardağı süt kreması (200gr)
Ayrıca :
- 1 paket dondurulmuş frambuaz
Yapılışı :
1- Pandispanyası için, yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında 5 dk. çırpın. Ayrı kapta iki defa elediğiniz unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini yumurtalı karışıma ekleyin ve mikserin düşük hızında çırpın. Yağlanmış 26cm kelepçeli kalıpta, önceden ısıtılmış 160 dereceli ısıda kürdan kontrolü ile pişirip, kalıptan çıkarmadan soğumaya bırakın.
2- Ara kreması için, sütü tencereye koyun, unun topaklanmaması için azar azar ekleyin. Şekeri ilave edip, orta hararetli ısıda arada karıştırarak muhallebi kıvamına gelip göz göz oluncaya kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırın. Soğuyan kremaya, ayrı kapta 1 su bardağı süt ile çırptığınız krem şantiyi ekleyip mikserle 2-3 dk çırpıp buzdolabına kaldırın.Pandispanyayı, uzun bir bıçakla veya ip yardımı ile 3'e kesin. Kelepçeli kalıbın alt kısmını takmadan kekin bir parçasını geniş bir tabağa koyun. (Yani sadece kelepçeli kalıbın kenarları olacak.). Kekin üst kısmını fırça yardımıyla sütle ıslatın. Kremadan bir miktar koyup frambuazları dizin, üzerine tekrar krema koyup, kekin diğer kısmını üzerine kapatarak biraz bastırın. Fırça yardımıyla sütle ıslatın. Kremadan bir miktar koyup, frambuazları üzerine dizin, tekrar krema sürüp, kekin son parçasını üzerine kapatıp biraz bastırın. Bu şekilde buzdolabında 1 saat dinlendirin. Pastanın kenarlarındaki kelepçeyi dikkatlice çıkarıp, kalan kremayı yanlarına ve üzerine sürüp buzdolabına kaldırın.
3- Çikolatalı krem glazür için, kremayı küçük boş tencereye koyup, kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Küçük küçük kırdığınız çikolataları ekleyip karıştırarak erimesini sağlayın. Arada karıştırarak soğumaya bırakın.Izgara telinin üzerine pastayı oturtun, ızgaranın altına geniş bir tepsi koyun. çikolatalı krem glazürü pastanın üzerine döküp yanlarının tamamen çikolatayla kaplanmasını sağlayın. Pastayı dikkatlice servis tabağına alın. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.Üzerini krem şanti ve frambuazla süsleyip servis yapın. Afiyet bal şeker olsun.

ÇİKOLATA SOSLU ELMALI KEK


Malzemeler :
Keki için :
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet orta boy elma
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı un
Üzerine :
- 1 poşet Dr. Oetker çikolatalı sos
En üste :
- Hindistan cevizi
- Pasta süsü
Yapılışı :
1- Çikolatalı sosu, üzerindeki tarife göre pişirip soğumaya bırakın. Arada karıştırarak üzerinin kabuk tutmamasını sağlayın.Keki için, yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar iyice çırpın. Yağı, rendelenmiş elmayı ve ayrı kapta elediğiniz, tarçını, kabartma tozunu, vanilini ve unu ekleyerek mikserin düşük seviyesinde çırpın.Yağlanmış orta boy tepside, önceden ısıtılmış fırında pişirin. Kek biraz soğuduktan sonra üzerine çikolatalı sosu gezdirin ve üzerini hindistan cevizi ve pasta süsüyle süsleyip, soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın.Afiyet bal şeker olsun.

ÇİKOLATALI DİLİMLER


Yumuşak dokusuyla yaz günlerinde yanında dondurma, kışın ise krem şanti eşliğinde yenilebilen nefis çikolatalı dilimler. Aslında üzerini komple hindistan cevizi ile kaplayıp eritilmiş çikolata ile süslemeyi düşünüyordum, fakat hindistan cevizi kalmadığını görüp bir süre düşündükten sonra bu şekilde süslemeyi tercih ettim.
Malzemeler :
- 2 adet yumurta
- 2 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket tikveşli krema (200 ml)
- 1 paket çikolata (milka noısette 100 gr)
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 poşet vanilin
- 3.5 kahve fincanı un
Yapılışı :
1- Küçük bir tencerede kremayı kaynama noktasına gelinceye kadar ısıtın. Küçük küçük kırdığınız çikolatayı ekleyip karıştırarak erimesini sağlayıp ocaktan alın ve ılınmaya bırakın.Cam bir kasede yumurta ve şekeri 3-4 dk mikserin yüksek hızında çırpın. Çikolatalı kremadan 2 çorba kaşığı ayırıp kalanını yumurtalı karışıma ekleyip çırpın. Sıvı yağ ve ayrı kapta 2 defa elediğiniz, un, kakao, kabartma tozu ve vanilini yumurtalı karışıma ekleyip mikserin düşük hızında çırpın.
2- Yağlanmış borcamda, önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin. (Pişip pişmediğini kürdan ile kontrol edin, eğer pişmemişse üzerine folyo kapatarak fırının ısısını biraz düşürüp pişirmeye devam edin.)Pişen keki fırından çıkarınca üzerine 1 su bardağı soğuk sütü çorba kaşığı yardımıyla üzerine gizdirin. Ayırdığınız 2 çorba kaşığı çikolatalı kremayı üzerine çatalla rastgele gezdirin. Oda ısısına gelince buzdolabında üzerini kapatarak 5-6 saat beklettikten sonra dövülmüş antep fıstığı ile süsleyip, dilimleyerek servis yapın.Afiyet bal şeker olsun.

BEYAZ ÇİKOLATA SOSLU KEK


Malzemeler :
- 4 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 4 kahve fincanı şeker
- 1 çay bardağı dövülmüş fındık
- 4 kahve fincanı un
- 2 çorba kaşığı kakao
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 poşet vanilin
Üzerine :
- 1 poşet beyaz çikolatalı sos
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Yapılışı :
1- Çikolatalı sosu üzerindeki tarife göre hazırlayarak arada karıştırarak soğumaya bırakın. Cam bir kapta yumurta ve şekeri 5-6 dk. mikserin yüksek hızında çırpın. Fındığı ve ayrı bir kapta iki defa elediğiniz un, kabartma tozu, vanilin ve kakaoyu yumurtalı karışıma ekleyip mikserin düşük hızında çırpın. Yağlanmış borcamda önceden ısıtılmış 160 derece fırında pişirin.
2- Fırından çıkarınca üzerine 1 su bardağı sütü gezdirin.Soğumuş olan çikolatalı sosu kekin her tarafına yayın. Orta boy teflon tavada hindistan cevizini tahta kaşıkla karıştırarak orta ateşte rengi değişene kadar kavurup, çikolata sosun üzerine serpiştirin. Oda ısısına geldiği zaman üzerini kapatarak 5-6 saat buzdolabında dinlendirin.Afiyet bal şeker olsun.