6 Şubat 2015 Cuma

DOĞUM GÜNÜ PASTASI



31 Ocakta Nazlı'nın 7. yaşında doğum günü konsepti hello kity sembollerinden oluşunca; 3 katlı, muzlu pasta çıktı ortaya. Krem şanti ve kremanın yetersiz gelmesi nedeniyle üst kısmında bulunan hello kity kafası yazıcıdan çıktı aldığım ve üzerine krema ve çikolatalarla süslediğim simge :) Aslında o kafayı tamamen pastanın üzerine yapacaktım ama krema yetersiz olduğu için ve saat gecenin bir yarısı olduğu için bu imkan dahilinde pastayı bitirebildim.

Doğum gününde yapılanların hepsi burada..

Malzemeler:
Pandispanya için:
- 5 adet yumurta (oda ısısında)
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı ılık su
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un

Kreması için:
- 2 paket pasta kreması
- 2 paket krem şanti
- Kırmızı gıda boyası
- 4 Adet muz

Yapılışı:
Krem şanti ve pasta kreması ayrı kaplarda sütle çırpılıp dolapta muhafaza edilir. Pandispanya için, yumurta sarısı çırpılır, beyazı ayrı bir kapta bi fiske tuzla krema kıvamına gelene kadar çırpılır. Yumurta sarısının içine şeker, ılık su konulup çırpılmaya devam edilir. 1 su bardağı elenmiş un, kabartma tozu, vanilya eklenip tahta kaşıkla karıştırılır. Yumurta beyazından tahta kaşıkla azar azar alıp tahta kaşıkla karıştırılır.
Pişirme kağıdı serilmiş kalıpta önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirilir. Pişen pandispanya pişirme kağıdı yardımıyla kalıptan çıkarılıp tel ızgara da soğumaya bırakılır.
Soğuyan pandispanya 3 kat olacak şekilde kesilir. (Büyük bıçak yardımıyla, ya da kenarlardan mir miktar kesilerek ip yardımıyla kesilebilir.) Kekin taban kısmı kaşık yardımıyla sütle ıslatılır, krema yayılıp, dilinlenmiş muzlar dizilir, kek konulup, aynı şekilde sütle ıslatılıp,krema sürülüp,muzlar dizilir, en üst kısım sütle ıslatılır, krem şantiye az miktar gıda boyası konulup pembe renk verilip, sıkma torbasıyla pasta üzeri ve yanları kaplanır. (Gıda boyasından fazla koyarak kırmızı renk elde edip kırmızıyla kaplanabilir.) Hello kity kafası pasta üzerine konulup eritilmiş çikolata ile kenarlarından çizilip, fotoğraftaki gibi kremayla kaplanır.
Bir gece dolapta muhafaza edildikten sonra servise sunulur.